2016. máj 13.

Néhány gondolat a személyi kölcsönökről

írta: Csak OKosan
Néhány gondolat a személyi kölcsönökről

klcsn.jpgFontosnak találtuk, hogy egy posztot szenteljünk a személyi kölcsönöknek.

A tv-ben, rádiókban, plakátokon állandóan az igen szuper személyi kölcsönökről hallunk.

Mekkora királyság, hogy most akár 10% alatt is tudunk személyi kölcsönhöz jutni pikk-pakk...

Már most le fogom lőni a poént, de azért kérlek maradj és olvasd végig a cikket.

A cégek nem hiába reklámozzák ezt a fajta hitel lehetőséget. Minden egyes cég úgy működik, hogy amiből jó nagy a bevétel, annak a bevételnek x %-át visszaforgatják marketingre. Jelen esetben mondjuk tv reklámra. 100 ügyfélből 20 ügyfél bevételét visszaforgatják, hogy még több embert érjenek el és még több bevételük legyen.

Magyarán.

Baromira megéri a cégeknek reklámozni, hisz egy olyan dolgot használni ki, ami nem éppen etikus, finoman fogalmazva. Ez nem más mint az emberek sebezhetősége.

Mikor fordulnak az emberek személyi kölcsönhöz?

1. ha megszorulnak

2. (és ez a legszomorúbb) ünnep alkalmával, amikor a szeretteinket meg kell ajándékozni

Egy folyamatosan mozgásban lévő fogyasztói társadalomban élünk. A telefonok aksija lemerül, naponta tölthetjük, elromlik, mi a francot kezdjünk vele, kell egy új telefon, de most nincs rá pénz, oké akkor provident, vagy valami más...

A fekete leves viszont akkor jön, amikor vissza is kell fizetni azt, mert bizony vissza kell.

Le szeretném szögezni azonban, hogy nem rossz dolog ez a személyi kölcsön. Ha az életünket előrébb tudjuk az által vinni, hogy felveszünk tegyük fel 200.000 Ft-ot, mert pl ennyi kell ahhoz, hogy letudjak egy tanfolyamot amivel el tudok helyezkedni, akkor szuper. Tehát mint mindennek, ennek is meg kell nézni a hasznosságát.

Át kell gondolni, hogy milyen hasznom származik nekem abból, hogy az adott cég pénzét használom, de azt vissza kell fizetnem.

Ami viszont szomorú, és ezen el kellene gondolkodni!!!..:

Ha tegyük fel megszorulunk egy adott hónapban, és 1-2 hónapot hogy át tudjunk vészelni személyi kölcsönhöz folyamodunk még azt mondom, hogy oké.

Viszont! Ha már több hónapja, akár éve, csak hónapról hónapra élünk úgy, hogy alig jövünk ki, és semmi remény a javulásra, akkor inkább az ismerősök között nézzünk szét kölcsön gyanánt, mert oké, hogy mosolyogva oda hozza nekünk a providentes néni / bácsi a pénzt (persze, hogy mosolyog, hisz jó jutalékot kapott érte), de a helyzetünk egyáltalán nem lesz megoldva, csupán a baj el lesz kicsit időben tolva, de hogy a nyakunkba fog omlani az a bizonyos az tuti! Láthatjuk, ezt sajnos. Szinte nincs olyan család, akinek az ismeretségi körében valaki meg ne égette volna magát így...

Személyi kölcsönökkel csak óvatosan és OKosan! :)

 

Ha kérdésed van tedd fel :)

 

Szólj hozzá

hitel kölcsön okosan személyi kölcsön provident