2016. jún 08.

Mennyibe kerül egy balesetbiztosítás?

írta: Csak OKosan
Mennyibe kerül egy balesetbiztosítás?

post_132502_20130605080514.jpgA tapasztalatunk az, hogy az emberek túlnyomó többsége azért nem köt, sőt nem is érdeklődik a balesetbiztosítások felől, mert úgy gondolja, hogy az nagyon drága, és csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak. Természetesen van némi alapja ennek, hisz vannak irtó drága biztosítások is a piacon, viszont azért már kezd helyre állni a rend és hozzávetőlegesen ár-érték arányában egyre jobb termékekkel rukkolnak elő a cégek. Hogy mennyibe is kerülnek, melyiket éri meg megkötni, azt a cikkünk részletében megtudhatja, de mindenképp kérje tanácsunkat!

 

Nos először is tisztázzuk, mint minden terméknél itt is az igaz, hogy egyrészt olcsó húsnak valószínűleg híg a leve, másrészt a legdrágább biztosítás sem nyújt sok esetben többet mint az olcsóbb, vagy néha még kevesebb szolgáltatást is tartalmaz.

Nem könnyű eligazodni a piacon, hisz rengeteg ajánlat megtalálható. Az online kalkulátorokat javaslom, de azok alapján a döntést már inkább nem! Kiinduló pontnak tökéletesek, hogy valamilyen szinten rálátást kapjunk a jelenlegi piacra, viszont ezek a kalkulátorok nem a legpontosabbak bármennyire is törekednek erre a cégek.

Akkor mit válasszak? Teheti fel a kérdést. Se a legolcsóbbat, se a legdrágábbat :)

Igen, itt is azt a bizonyos arany középutat kell megtalálni. Na ez az ami nem könnyű, hisz sok mindent kell nézni egy biztosítás kiválasztásakor.

Mire és mennyit térít ugye ez a legfontosabb. Semmit mondó, nagyon új cégeket nem javaslok. A nagy, jól bevált cégek közül tudunk szemezgetni bőven.

Fontos ránézni továbbá arra is, hogy például kórházi napi térítésnél melyik naptól fizet, visszamenőleg is fizet e, vagy épp arra, hogy rokkantság esetén hány %-tól térít, stb.

Milyen kockázatokra nyújt védelmet a balesetbiztosítás?

Balesetekre. Betegségre nem. A szívinfarktus, a rák, a természetes halál NEM baleset. A baleset egy hirtelen fellépő váratlan esemény, amely következtében sérülést szenvedünk. Lássuk, mik ezek:

Baleseti halál: balesetből eredő halál.
Baleseti kórházi napi térítés: naponta X forint, ameddig kórházban vagyunk.
Baleseti műtéti térítés: A maximum, amit egy műtétért kaphatunk. (Több csoport van, kisebb műtétre kisebb pénz)
Baleseti rokkantság / maradandó egészségkárosodás: maradandó sérülés esetén, százalékosan térít.
Csonttörés: A maximális összeg, amit csonttörésért kaphatunk. (Vagy több csont töréséért)
Baleseti kóma/plasztikai műtét /egyéb
Baleseti égési sérülés
Közlekedési baleseti halál: kizárólag közlekedésből származó balesetek esetén

Tudni kell, hogy a baleseti kockázatok nagyon olcsók a teljes körű védelemhez képest, és nem függnek az életkortól. Egy baleseti halál, vagy kórházi napi térítés akár tizede, huszada is lehet, egy bármilyen okú kórházi térítés illetve halálbiztosításnak. Ezt persze sokan nem tudják.



Mennyitől elérhető ma egy már jónak mondható biztosítás a piacon?

Napi 40-90 Ft-ból már egy elég tűrhető és korrekt biztosításunk lesz. (ez felnőttnek, gyermeknek olcsóbb)

Figyelembe kell venni, hogy egyes cégek a termékeikre bónuszokat adnak, így például hűségbónusz, ha több évig vagyunk egy adott cégnél akkor elengednek bizonyos összeget, vagy ha több emberre kötünk, akkor is kedvezményeket kaphatunk, nem beszélve a családra kiterjedő biztosításokra, de például vannak olyanok is, akik amennyiben nem történik kifizetés egy adott évben (tehát nem volt baleset, de kifizetted az egész éves díjat és letelt ugye az év), akkor visszautalnak neked 1-2 havi díjat, vagy több év esetén akrá 1-2 évet is visszafizetnek.

Nos tehát mennyibe is "fáj" ez nekünk?

Tegyük fel 60 Ft/nap

Egy doboz cigaretta (kicsit kerekítek) 1000 Ft (bár hamarosan drágább lesz valószínűleg)

Számoljunk egy száll cigarettát 40 Ft-nak és akkor nem is tévedtem nagyot.

Aki cigarettázik, abban biztos vagyok, hogy nem 1 szálat "fúj" el 1 nap. Tegyünk fel egy jó esetet, hogy 3 szálat. Ez ugye 3x40 Ft = 120 Ft

Én nem mondom, hogy márpedig ne költsön erre és inkább kössön biztosítást, meg jaj de káros az egészségre, stb. Mindenki felnőtt ember, az Ő kezében a döntés!

Csupán azt javaslom ebben az esetben, hogy szívjon el inkább 2 szálat 1 nap és a fennmaradó 1 szál árából biztosítsa be magát és a családját ha Önnel baj történne.

Esetlegesen pedig ha Önnel baj történik, és nincs biztosítása gondoljon erre, ha például a gyermekét kellene továbbtaníttatni..:

„Sajnos nem tudlak engedni főiskolára, egyetemre, mert ha bár mondták, hogy 1 száll cigivel ha kevesebbet szívok egy nap és annak a ciginek az árából kötöttem volna magunkra biztosítást, most tudnálak támogatni, de ne haragudj, én a cigit választottam. Old meg ahogy tudod.”

Kemény szavak...  

 

De hát ugye Csak OKosan :)

Szólj hozzá

balesetbiztosítás