Csak OKosan

Pénzügyeink okosan

2016. jún 09.

Hogy is van ez a Fundamenta hitel?

írta: Csak OKosan
Hogy is van ez a Fundamenta hitel?

fundamenta-lakaskassza.jpgA megnövekedett igények miatt, illetve a rengeteg téves információ kapcsán elérkezett az idő, hogy a Fundamenta hitel lehetőségét megvizsgáljuk. Nagyon sok fals információt szeretnék tisztázni ebben a cikkben, remélem össze is jön. Arra most nem szeretnék kitérni, hogy milyen szerződések vannak a piacon, kiknek hogy adják el a termékeket, bár órákig tudnék mesélni történeteket. Nos akkor nézzük..:

A Fundamente lényegében ugye lakástakarék pénztár. Fő cél, hogy félre teszünk x összeget, és arra kapunk minimális hozamot, plusz állami támogatást (ha ez a támogatás nem lenne az egész nem érne egy forintot se), valamint az agyon reklámozott szuper jó hitel tartozik a szerződéses összegbe.

Egy másik cikkben természetesen ...

Tovább Szólj hozzá

fundamenta lakástakarék

2016. jún 08.

Mennyibe kerül egy balesetbiztosítás?

írta: Csak OKosan
Mennyibe kerül egy balesetbiztosítás?

post_132502_20130605080514.jpgA tapasztalatunk az, hogy az emberek túlnyomó többsége azért nem köt, sőt nem is érdeklődik a balesetbiztosítások felől, mert úgy gondolja, hogy az nagyon drága, és csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak. Természetesen van némi alapja ennek, hisz vannak irtó drága biztosítások is a piacon, viszont azért már kezd helyre állni a rend és hozzávetőlegesen ár-érték arányában egyre jobb termékekkel rukkolnak elő a cégek. Hogy mennyibe is kerülnek, melyiket éri meg megkötni, azt a cikkünk részletében megtudhatja, de mindenképp kérje tanácsunkat!

 

Nos először is tisztázzuk, mint minden terméknél itt is az igaz, hogy egyrészt olcsó húsnak valószínűleg híg a leve, másrészt a legdrágább biztosítás sem nyújt sok esetben ...

Tovább Szólj hozzá

balesetbiztosítás

2016. jún 08.

írta: Csak OKosan

H accident.jpga nagyon egyszerűen és gyorsan le szeretném tudni ezt a fejezetet, akkor azt mondanám, hogy mindenkinek, hisz baleset bárkit érhet. Egy kicsit azért ássuk bele magunkat a dolgok sűrűjébe, és vesézzük ki ezt a témát. Kinek válhat hasznára, ha rendelkezik egy balesetbiztosítással?

Nos akkor lássunk is neki.

Először is tisztázzuk, hogy a balesetek számának jelentős részét a háztartási balesetek okozzák, persze baleset bárhol érhet minket, még akár üdülésünk, nászutunk közben is, amikor is ugye érdemes, sőt én kötelezővé tenném az utasbiztosítást, de az más tészta, és már egy másik cikkben ezt kifejtettük bővebben. 

Maradjunk most a balesetbiztosítások talaján.

Én személy szerint az alábbi esetekben ...

Tovább Szólj hozzá

balesetbiztosítás

2016. jún 08.

Mennyi pénz is van forgalomban?

írta: Csak OKosan
Mennyi pénz is van forgalomban?

A forint1.jpgstatisztika szerelmeseinek szeretnék kedveskedni, illetve mikor néztem az adatokat én is picit ledöbbentem, hogy miből mennyi van piacon. Arról már nem is beszélve, hogy ez mekkora összeg.

Hmmm már szemeim előtt vannak azok a helyek, amiket bebarangolnék ennek az összegnek egy töredékével, gondolom előtted is :D

A forgalomban lévő készpénzállomány értéke 2016. március végén 4 244 milliárd forint volt. A szezonális hatások kiszűrésével az átlagos negyedéves érték az előző negyedévhez képest 104,9 milliárd forintos (2,5 százalékos) növekedést mutat.  Magyarán egyre több és több készpénz van forgalomban. Ez persze nem gond, ha mi zsebünket tömi, de rengeteg gazdasági problémát vet fel..:

- a fekete gazdaság most aztán ...

Tovább Szólj hozzá

ksh

2016. jún 08.

Hogy is lesz ez a cafeteria?

írta: Csak OKosan
Hogy is lesz ez a cafeteria?

image.jpgItt a Kormány új cafeteriás törvényjavaslatának helyes értelmezése

Budapest, 2016. június 06. A T/10537. számú törvényjavaslattal eldőlni látszik a több éve zajló cafeteria-háború sorsa.

A módosítás két pillére közül az egyik az újabb adóemelés, a másik egy kommunikációs fordulattal a cafeteria átnevezése. Egyszerű példával szemléltetve: ha a cég minden jelenlegi, 2016-ban futó juttatását szeretné megtartani, akkor a mostani elemeket – beleértve az Erzsébet utalványt is – a dolgozóinak jövőre legrosszabb esetben 35%-ról 50%-ra emelt cafeteria-adó mellett adhatja.

Ez alól két kivétel van: a SZÉP-kártya, ahol a közszférában dolgozók esetében csökkentették a keretet, és új elemként megjelent a 35%-os ...

Tovább Szólj hozzá

2016. jún 08.

K&H bírság nem létező kedvezmény miatt..

írta: Csak OKosan
K&H bírság nem létező kedvezmény miatt..

A biztostars_utasbiztositas-kartya.jpgGazdasági Versenyhivatal (GVH) 9 millió forintra bírságolta a K&H Biztosítót, mert tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a „K&H biztostárs utasbiztosítás” népszerűsítésekor. Valójában ugyanis soha nem alkalmazta azt az alapárat, amiből 10 százalékos kedvezményt hirdetett. Jó mi? :)

Erről azt kell tudni, hogy a fent említett cég a létező minden felületen (online, tv, egyéb) hirdette 2012-től 2016-ig ezt a lehetőséget, és akciót, közben pedig semmilyen kedvezményt nem kaptak az ügyfelek.

A GVH vizsgálata feltárta, hogy a vállalkozás soha nem alkalmazta a kalkulátorban feltüntetett alapárat, az online 10 százalék kedvezmény fiktív volt, azaz nem jelentett valós díjkedvezményt, mivel minden esetben része volt a ...

Tovább Szólj hozzá

bírság k&h utasbiztosítás

2016. jún 08.

Önkéntes nyugdíjpénztárak összehasonlítása..

írta: Csak OKosan
Önkéntes nyugdíjpénztárak összehasonlítása..

magannyugdij_penztar.pngSzép napot kívánok. Elérkeztünk oda, hogy összehasonlítsuk a jelenleg piacon elérhető önkéntes nyugdíjpénztárakat. Hogy mi is voltaképpen az önkéntes nyugdíjpénztár, és miért fontos, azt egy másik cikkünkben részletezzük természetesen. Mint mindig mindenben a legfontosabb számunkra, hogy a lehető legbiztonságosabb megtakarítást használhassuk ki, ami e mellett még legyen viszonylag jó hozamú, illetve a számomra olcsó. Szerintem össze is foglaltam a lényeget. A hozzáférhetőségről azért nem beszélek annyira, mert ezek a termékek nem hozzáférhetőek. Bocsánat, hazudtam. Hozzáférhetőek de eléggé le van ez szabályozva. Szóval a lényeg nekünk, hogy legyen biztonságos, olcsó, és jó, ugye? 

Nézzük meg a piacon most milyen ...

Tovább Szólj hozzá

önkéntes nyugdíjpénztár

2016. jún 07.

Milyen ingatlant tudunk venni 10+10-es csokkal az országban?

írta: Csak OKosan
Milyen ingatlant tudunk venni 10+10-es csokkal az országban?

pakozd_buza_u_3_lt23.jpgKíváncsi voltam, hisz mindig is érdekeltek és érdekelnek a mai napig is az ingatlanok, hogy milyen ingatlanokat lehet vásárolni jelenleg a piacon a 10+10 es csokkal. Ingatlanok böngészése közben én mivel új lakást vásárolok, így áfa visszaigénylést nem is veszem figyelembe (az ugye építésnél jár 5 millió forintig). Tehát 20 millió forintig milyen ingatlant lehet venni az országban jelenleg? :) 

 

Egerben már beindultak az építkezések 20 millió forint értékben jelenleg kevesebb mint 5 db ingatlant találtam. (egy több mint 30.000 fős városban) Elég siralmas.

Miskolcon szintén kevesebb mint 10 ingatlan felel meg a feltételeknek. (elképesztő)

Nyíregyházán szintén kevesebb mint 10 ingatlan felel meg a feltételeknek. 

Szegeden ...

Tovább Szólj hozzá

ingatlan lakás csok csok10+10

2016. jún 07.

Biztos fix 3% az a 3%?

írta: Csak OKosan
Biztos fix 3% az a 3%?

hitel2.jpgUgye adott nekünk ez a CSOK dolog. Hozzá teszem, egy szuper lehetőség mindenki számára, de ne feledkezzünk meg az egyéb állami, önkormányzati és egyéb támogatásokról sem! Érdemes körül járni a dolgot alaposan! Nos tehát, van ez a 10+10 milliós CSOK + Kamattámogatott hitel lehetőség nekünk ÚJ lakás vásárlására, vagy építésére! Most nézzük csak meg, hogy mi is számít új lakásnak. Nem írtuk és mondtuk már el elégszer úgy sem :D

Új lakásnak a 2008. július 1-jénél nem régebbi építési engedéllyel rendelkező ingatlan felépítése, valamint az olyan kész, már felépült ingatlan számít, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott használatbavételi engedéllyel rendelkezik, és amelyet első ízben értékesítenek ...

Tovább Szólj hozzá

2016. jún 07.

Tisztázzuk akkor CSOK feltételeket gyorsan

írta: Csak OKosan
Tisztázzuk akkor  CSOK feltételeket gyorsan

csok-rendelet-torveny-2016.jpgElőre szólok, hogy elég hosszú lesz ez a cikk, de érdemes átböngészni :) Rengeteg, naponta többen is megkérdezik, hogy én és én hogy és mint tudom igénybe venni a CSOK-ot. A cikkben megpróbáltam összeszedni a lényeget, és a fontos információkat. Rengeteg téves infó van a CSOK-kal kapcsolatban a köztudatban, sőt sajnos sokszor tapasztalom, hogy a drága banki ügyintézők (ez nem lenézés a részemről, mert szeretek velük beszélgetni), nem tudják, hogy mi fán terem. Ez sajnos baj, hogy miért van ez így? Egyszerű a magyarázat. Ezeknek a banki ügyintézőknek, vagy akár mondhatnám biztosítási ügynököket is, nincs semmilyen képzésük. Na jó hazudtam, belátom. Vannak képzéseik, mely nagyrészt rövid, lényegtelen információkból áll, ...

Tovább Szólj hozzá

csok csok10+10