2016. jún 08.

írta: Csak OKosan

Haccident.jpga nagyon egyszerűen és gyorsan le szeretném tudni ezt a fejezetet, akkor azt mondanám, hogy mindenkinek, hisz baleset bárkit érhet. Egy kicsit azért ássuk bele magunkat a dolgok sűrűjébe, és vesézzük ki ezt a témát. Kinek válhat hasznára, ha rendelkezik egy balesetbiztosítással?

Nos akkor lássunk is neki.

Először is tisztázzuk, hogy a balesetek számának jelentős részét a háztartási balesetek okozzák, persze baleset bárhol érhet minket, még akár üdülésünk, nászutunk közben is, amikor is ugye érdemes, sőt én kötelezővé tenném az utasbiztosítást, de az más tészta, és már egy másik cikkben ezt kifejtettük bővebben. 

Maradjunk most a balesetbiztosítások talaján.

Én személy szerint az alábbi esetekben elengedhetetlennek tartom egy balesetbiztosítás megkötését..:

- sokat utazó személy (akár repülő, akár hajó, akár vonat, busz, de lehet az a személy kamionos, (nemrégiben is történtek nagyon súlyos, halálos kamion balesetek M3 Budapesti szakaszán, de akik munkájukhoz autót használnak, szóval lényegében aki hetente legalább 2-szer vezet és több mint 20 km-t annak mindenképp javaslom

- aki családfenntartó (ami ugye azt jelenti, hogy a család bevételének jelentős részét Ő termeli ki) ( mi van ha balesetet szenved munkába menet, tegyük fel Ön egy profi vezető, de mondjuk akivel szemkontaktusba kerül mondjuk az M3 autópályán nem olyan jó vezető mint Ön, vagy nagyon fáradt, már is ott a baj. Tegyük fel megtudják menteni az Ön életét, de lerokkan, nem tudja ellátni addigi munkáját. Nem szeretném, hogy rózsaszín felhőkben úszkáljon így elmondanám a valós tényeket, hogy több hónap mire felépül. Amennyiben felépült még kell egy kis idő, hogy munkát találjon (őszinte leszek biztos, hogy nagyon kemény lesz Önnek, mert nem fognak Ön után kapkodni, sajnálom de ez van), a számlák viszont jönnek és jönnek, esetleg ott a felesége, gyermeke. Nem mondhatja a gyermekének, hogy most nem tudunk mást venni csak kenyeret, meg egy kis vajat, jó persze mondhatja, de melyik szülő szeretné ezt mondani a gyermekének? Gondoljon bele! Ön a család fenntartó! Ne kockáztasson!

- Olyan személyeknek, akik elkezdtek félretenni nyugdíjas éveikre, vagy gyermekük támogatására.

Miért is? Lényegében az előzőekre épül a történet. Elkezdtünk ugye félretenni egy, vagy akár több célra. Könnyű szerrel tudjuk fizetni, nem okoz nekünk gondot ez. Megtörténik a baleset, lerokkan például, akkor lényegében valamiről le kell mondania, ahhoz, hogy élni tudjon! Sajnos de ez van. Ha gyermekét szerette volna támogatni, akkor választás elé kerül, vagy a gyermekét nem fogja támogatni, vagy épp most nem fognak enni. Egy jól kiválasztott balesetbiztosítás erre az eshetőségre is megfelelő segítség a bajban.

- Minden olyan személynek aki rendelkezik valamilyen hitellel. Szintén az előbbiekre térek ki. Van egy hitelem, balesetet szenvedek, lerokkanok, nem fogok tudni dolgozni, na most akkor mi lesz?

Egy jól megválasztott balesetbiztosítás ezekre a lehetőségekre gyógyír. A balesetbiztosítások terén elég nagy eltérések vannak árban, és természetesen szolgáltatásban. Ha összehasonlítunk 2-3 terméket, akkor mindenképp ne csak az árat hasonlítsuk össze, hanem a szolgáltatást is. Mikor, mire és mennyit térít!

 

 

Mit kockáztat ha azzal játszik, hogy „Engem úgy sem ér baleset”..:

- családja megélhetését

- gyermeke tanulmányainak támogatását (valószínűleg diákhitelből, egyébből lesz, ha lesz a gyermeknek diploma, vagy akár szakma)

- eddig elért eredményeit (itt gondolok autóra, lakásra, egyebekre, mondjuk hitel esetén, de sok esetben hitel se kell hozzá, hogy ezeket elveszítsék az emberek)

 - rendes jól, vagy tűrhetően fizető munkahelyét (új vagy lesz, vagy nem)

Legyen szép napod, és tudod Csak OKosan! :)

Szólj hozzá

balesetbiztosítás