2016. jún 07.

Milyen ingatlant tudunk venni 10+10-es csokkal az országban?

írta: Csak OKosan
Milyen ingatlant tudunk venni 10+10-es csokkal az országban?

pakozd_buza_u_3_lt23.jpgKíváncsi voltam, hisz mindig is érdekeltek és érdekelnek a mai napig is az ingatlanok, hogy milyen ingatlanokat lehet vásárolni jelenleg a piacon a 10+10 es csokkal. Ingatlanok böngészése közben én mivel új lakást vásárolok, így áfa visszaigénylést nem is veszem figyelembe (az ugye építésnél jár 5 millió forintig). Tehát 20 millió forintig milyen ingatlant lehet venni az országban jelenleg? :) 

 

Egerben már beindultak az építkezések 20 millió forint értékben jelenleg kevesebb mint 5 db ingatlant találtam. (egy több mint 30.000 fős városban) Elég siralmas.

Miskolcon szintén kevesebb mint 10 ingatlan felel meg a feltételeknek. (elképesztő)

Nyíregyházán szintén kevesebb mint 10 ingatlan felel meg a feltételeknek. 

Szegeden már picit jobb a helyzet, ott már több mint 26 ingatlan felel meg a feltételeknek.

Debrecenben kevesebb mint 5 ingatlan felel meg a feltételeknek.

Békéscsabán kevesebb mint 5 ingatlan felel meg a feltételeknek.

 

Győrben több mint 24 ingatlan felel meg a feltételeknek.

Pécsen több mint 20 ingatlan felel meg a feltételeknek.

Budapesten kevesebb mint 20 ingatlan felel meg a feltételeknek (elképesztő )

Nagy vonalakban elmondhatjuk, hogy 60-100 nm közötti 2-4 szobás lakás, illetve családi ház jön ki ebből az árból.

Hozzá teszem, hogy én egy gyors keresést végeztem csupán, illetve 20 millió forint értékhatárig új ingatlanra, tehát nem használt lakásra!

Az országban kevesebb mint 500 megfelelő ingatlan van.

Ami viszont még szembe tűnőbb...:

A vállalkozók a nagy érdeklődésre való tekintettel szeretnének minél gyorsabban minél több ügyfelet szerezni. Magyarán minél több ingatlant felépíteni gyorsan, szép haszonnal. Ez még persze nem gond. A problémát én ott látom, már ha probléma, amit rengeteg országban, városban tapasztalhatunk.

Menjünk picit Dubaiba. Ha kimegyünk dubai gyönyörű pompás városát látjuk. A pálma szigeteken csodás paloták és sorolhatnám. Azonban ha jobban megvizsgáljuk ugyanazokat a házakat építik fel egymás mellé szépen.

Itthon is elkezdődött ez a folyamat. Nem kell új terveket készíteni, tudják mik lehetnek a buktatók, tudják mennyi lehet a haszon, és gyorsan elkezdtek a beruházók így gondolkodni.

Van egy kész tervrajz, tudjuk mit hogy kell intézni, meg vannak a kapcsolatok, meg vannak a szak emberek (már ha vannak), gyorsan hirdessük meg, hogy ennyiért tudjuk vállalni. Aki pedig szeretne olyan házban lakni mint amilyenben a szomszéd is egy életen át az bele is ugrik. Ez persze nem gond! Csak számomra picit fura lesz idővel, ugyanolyan házakat látni egymás mellett :) Ez persze csak a saját véleményem :)

Szólj hozzá

ingatlan lakás csok csok10+10