2016. máj 20.

CSOK mellé egy kis ingyen pénz még

írta: Csak OKosan
CSOK mellé egy kis ingyen pénz még

forint.jpgMost mindenki, vagy majdnem mindenki ebben a CSOK lázban ég, hozzá teszem jogosan, hisz irdatlanul nagy összeg ütheti a markunkat. A CSOK-ról több cikbken is írtam. 

Ebben a cikkben egy kis plusz hasznos tanáccsal szeretnék szolgálni, amit azért érdemes kihasználni.

Hozzá teszem ez egy kis utána járást fog igényelni (mint mindig minden), de megéri.

Egy legjobb eset felvázolásával szeretném bemutatni a lehetőséget, ami rengeteg család számára még egy kis plusz pénzt eredményezhet.

Az önkormányzatok és az állambácsi is támogatta eddig is azt, hogy fiatalok letelepedjenek, ingatlant vásároljanak. Érdemes utána járni, hogy milyen támogatásokat lehet igénybe venni ezzel kapcsolatban. Ezek az összegek eltörpülnek általában a 10 millió Forint mellett, viszont nem szabad parlagon hagyni. Ha másra nem de a különböző díjakra, illetékekre elég lesz, vagyis igaz ki kell fizetni azokat, de ha ezt a pénzt megkapjuk, akkor már is rózsásabb a helyzet.

Ez így elég nyakatekert volt szerintem, de a lényeget összegzem :)

Vagyunk mi egy fiatal pár akik meg akarják vásárolni tegyük fel Egerben az első lakásunkat. Igénybe vesszük a CSOK-ot, meg is kapjuk, minden szuper. (10+10 milliósat, vagy bármelyik csok-ot), itt nincs kitétel, hogy új vagy használt lakás legyen. Előtte, vagy a CSOK igénylése közben utána járunk a Széchenyi .

 

Szólj hozzá