2016. máj 20.

Beteg vagyok, kössünk gyorsan kockázatit...

írta: Csak OKosan
Beteg vagyok, kössünk gyorsan kockázatit...

eletbiztositas.jpgTipikus példa, hogy az emberek keresik a lehetőségét annak, hogy hogy lehetne valakit, vagy valamit lehúzni. Erre jó példa az amit velem is számtalanszor eljátszottak már. Rákot diagnosztizáltak a férjemnél, kössünk már rá valami életbiztosítást, mert ha meg hal mi lesz velem, és hasonló "finomságok".

Nem lepődöm meg ezeken a gondolatokon, hisz sok emberrel beszéltem már, sok mindent láttam :) A gondolat amúgy lényegében még érthető és okos gondolat is, sőt. Tipikus példája annak, hogy á velünk nem lesz sose baj, aztán ha gond van kapunk fűhöz, fához.

Nem mondom, hogy lehetetlen egy ilyen esetben szerződést kötni, de hogy az fölöslegesen kidobott pénz lesz az 99 %. 

Ugyanis..:

- A Biztosító kockázatviselése nem terjed ki a kockázatviselés kezdete előtt fennálló betegségekkel, kóros állapotokkal, veleszületett rendellenességekkel és azok következményeivel okozati összefüggésben álló biztosítási eseményekre.
. Tehát pl tudom, hogy van nekem egy komolyabb betegségem. Kötök (ha tudok) egy szerződést magamra. Meghalok a betegségemből kifolyólag, s a család egy forintot nem fog kapni!

Van egy bizonyos cég, melyet nem neveznék meg, de biztos, hogy mindenki ismeri. Időseket céloznak meg, hogy milyen olcsón, mindenkinek adnak életbiztosítást, és így a gyerekekre nem hárul majd a temetés költsége.

Nagyon nemes dolog ez, csak picit csalóka. Nem hiába kapott már 99 millió Forintos bírságot. (bár véleményem szerint ez kevés, és fog még kapni bőven)

A lényege, hogy ha valaki ilyennel rendelkezik, akár te, vagy szülő, nagyszülő, bárki az ismerősök között, vagy szeretne ilyet, akkor érdemes utána nézni de nagyon.

Az egy dolog, hogy mindenkinek megkötik a szerződést, még akkor is ha rákos beteg az illető. (saját szememmel láttam a megkötött szerződést, illetve mondta a hölgy), mert, hogy nincs orvosi vizsgálat.

Igen ám, csak, hogy ha bekövetkezik a haláleset, akkor bizony lesz orvosi vizsgálat. Tehát, ha kiderül, hogy a betegségéből adódóan halt meg az illető, akkor egy árva petákot nem fizetnek.

Lényegében volt egy szerződésünk, fizettük tegyük fel akár másfél évig is, és meg hal az illető, egy forintot nem kapunk. Milyen szép mi?

A másik dologról nem is beszélve, hogy telefonon megkötötték a szerződést a napi 100 Ft-os szuper szerződést, ami halál esetén figyelj! 50.000 Forintot fizet. Ha másfél éven belül nem hal meg az illető, akkor már mínuszba vagyunk, ugyanis másfél év alatt 55.000 Forintot fizettünk be és ha meghalunk akkor is max 50.000 forintot kapunk. Nagyon baba :)

Sajnos rengeteg időset megtévesztettek ezzel, ezért arra kérlek, hogy ha van idős hozzátartozód, kérdezd meg, hogy rendelkezik e ilyen szerződéssel, és nézzétek át. Sokszor azt tapasztalom, hogy az idősek a saját gyerekeiknek se mondják el, hogy milyen szerződéseik vannak, mert már nem is emlékeznek rá!

Szólj hozzá

életbiztosítás kockázati életbizotsítás